Natural Anna Kościelnik 

ul. Słoneczna 18

Trzcianka 64-980, Polska 

NIP 763 205 22 07

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

tel. 0048-791-593-887 |

© 2018 Auna Kosmetyki Wegańskie

Olej jojoba

 

  • nierafinowany
  • zimnotłoczony

 

 

Olej posiada taką właściwość, że sam rozpoznaje miejsce gdzie nasza skóra potrzebuje nawilżenia, a gdzie wyregulowania poziomu wydzielanego sebum. Jego bardzo ważną właściwością jest również to, że charakteryzuje się wysoką zgodnością biologiczną z ludzką skórą, dzięki czemu jest bardzo dobrze tolerowany i szybko się wchłania. Działa przeciwbakteryjnie oraz sebostatycznie, redukuje stany zapalne. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Swoją budową zbliżony do sebum wydzielanego przez ludzką skórę. Zachowuje naturalny lekko kwaśny odczyn pH skóry. Przyśpiesza regenerację komórek skóry, łagodzi stany zapalne. Koi i nawilża problematyczną skórę (łuszczyca, egzema, łupież, AZS).

 

Główne zalety:

 

-szybko się wchłania,

-nie zostawia tłustej warstwy na skórze,

-biozgodny z naturalnym sebum,

-bezpieczny dla dzieci,

-nadaje się do pielęgnacji włosów (np. zabieg olejowania),

-bakteriostatyczny,

-zarówno do cery suchej jak i tłustej,

- nie jest komedogenny (nie przyczynia się do powstawania zaskórników),

-bogaty w: witaminy: A, E i F; fitosterole; skwalen (właściwości bakterio- i grzybobójcze)

-długi termin przydatności.

 

zapakowany w butelkę szklaną z pipetą

pojemność 30 ml

kraj pochodzenia: Izrael 

olej jojoba nierafinowany

zł25.00Cena
    0