UWAGA! olej sprzedawany tymczasowo w butelce z ciemnego szkła.

 

Olejek ze słodkich migdałów, rafinowany, tłoczony na zimno

 

 

 Olej tłoczony na zimno z nasion drzewa migdałowego. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, jest lekki, dobrze wchłaniany, posiada delikatną konsystencję. Jest surowcem niezwykle uniwersalnym i funkcjonalnym.

 

 Olej ze słodkich migdałów można stosować do każdego rodzaju cery, szczególnie suchej, skłonnej do podrażnień czy wrażliwej. Nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowaniu przy skórze problematycznej (egzemą, łuszczycą, AZS). Jest naturalnym emolientem, wygładza oraz nawilża skórę. Łatwo się wchłania, co sprawia, że nie pozostawia na skórze tłustej warstwy.

 

 Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry niemowląt i małych dzieci ze względu na swoją delikatność. Kobiety w ciąży chętnie po niego sięgają jako po naturalny środek zapobiegający powstawaniu rozstępów. Jest doskonały do masażu. Ze względu na swoją lekkość olej ten jest często stosowany i polecany do włosów. 

 

 

zastosowanie:

  • wspaniale nadaje się do masażu,
  • stosuje się w aromaterapii jako nośnik do rozpuszczania olejków eterycznych i ich mieszanek,
  • polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju skóry,
  • jest wyjątkowo delikatny, idealnie sprawdza się jako środek do pielęgnacji niemowląt oraz kobiet w ciąży,
  • nie ma przeciwskazań do stosowania przy łuszczycy, egzemie, AZS
  • łagodzi podrażnienia i swędzenie skóry,
  • poprawia kondycję włosów.

 

Pojemność 100 ml

 

INCI:    Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

 

UWAGA! olej sprzedawany tymczasowo w butelce z ciemnego szkła.

olejek ze słodkich migdałów

zł25.00Cena

    Natural Anna Kościelnik 

    ul. Słoneczna 18

    Trzcianka 64-980, Polska 

    NIP 763 205 22 07

    • Facebook - Grey Circle
    • Instagram - Grey Circle

    tel. 0048-791-593-887 |

    © 2018 Auna Kosmetyki Wegańskie

    0